• לוויה, קבורה ובית הקברות

העלאת עצמות של מי שנפטר בחו"ל

הרבנות הראשית לישראל

ט"ו אייר תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה, ידוע כי סבא רבא זצ"ל נפטר בחו"ל בתקופת השואה וצוואתו היתה להעלות את עצמותיו. גם כשאשתו עלתה ארצה ונפטרה קנתה חלקת קבר לידה עבורו. ידוע שמקום בית העלמין נחרש על ידי ממשלת פולין ונבנה באזור כביש. נעשים מאמצים לאתר את מקום קבורתו בחו"ל. אם יסתיע ויאותר קברו ועצמותיו, האם ניתן להעלותם לארץ ולקוברם בבית העלמין ליד אשתו? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
ב"ה שלום וברכה זה אפשרי ומצוה גדולה. ישנן חברות ועוסקות בכך. בברכה הרב חגי פנחס בר-גיורא