• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

תיקון

הרב דוד חי הכהן

ב סיון תשפ"ג
שאלה
כבוד הרב שלום. אם האדם משער שהוא יודע מה התיקון שלו (ע״פ נטיות ליבו), למה שירצה לתקן, אם בסוף התיקון הוא ימות?
תשובה
האם שאלת למה לאכול, למה ללכת לרופא, למה להתחתן הרי בסוף מתים. צריך למלא את החיים בתוכן של אהבה וחסד קדושה ומצוות כי זה מיטיב לכולם ובסוף זה יזקף לזכותו. לדוגמא אם הוא זכה להציל אדם ממוות הרי יש לו חלק בכל המצוות שיעשה אותו אדם וגם במה שיעשו בניו. כך שאפילו כשהוא בכולם האמת נוספים לו זכויות בכל יום. האם כדאי להפסיד זכות עצומה כזאת שאז נחשב לאדם שהוא חי כל הזמן.