• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

קשיי אמונה

הרב אלישיב קפקה

כ"ו אייר תשפ"ג
שאלה
שלום הרב, קוראים לי נפתלי אני בן 18 לומד במקד"צ. כבר שנים רבות יש לי ערעורים באמונה ותמיד הסתמכתי על הרגע שאיזה רב יגיד משהו והכל יסתדר לי כמובן שזה לא קרה, עכשיו באתי למכינה כדי ללמוד לחזק את האמונה שלי ולהתכונן לצבא. השורש לבעיית האמונה שלי כנראה נובע ממקרה שקרה לי בכיתה ו שבו איבדתי את אחי הקטן שאפילו לא הספיק להגיע לגיל חודש, באותה תקופה ההורים שלי סיפרו לי שלא קוברים אותו אך אם הזמן למדתי שקברו אותו בקבר אחים דבר שלא היה נראה לי הגיוני ומשם כנראה התחילה האמונה שלי להידכדך. אבל עכשיו כשאני סוף סוף מגיע לזמן שאני באמת יכול ללמוד ולהעצים את האמונה שלי אני לא מצליח. הייתה התקדמות מסוימת ברצון שלי לחזור להאמין וגם כשאני חוטא אני מרגיש יותר אשם מעצם העובדה שעשיתי חטא שה לא מרשה. אבל אני עדיין מרגיש מתוסכל כי אני לא רואה התקדמות מספיק מסיבית ועוד מעט כבר אצטרך להתגייס. אז השאלה שלי היא איך הרב ממליץ לחזק את האמונה שלך חוץ מללמוד ולקרוא ספרים? ואיך אני יכול לחזק אצלי את המוטיבציה לשבת וללמוד כי אני רואה שיש ימים שאני כל היום בבית מדרש ויש ימים שאני בחדר ואין לי כוח לכלום. תודה רבה, סליחה על החפירה.
תשובה
בס"ד שלום, זו שאלה שמצריכה בירור עם רב שמכיר אותך אישית טוב יותר והוא יוכל להכווין יותר מדויק. בהצלחה