• שאלות כלליות

לשים חפצים בכיסוי לטלית

הרב נועם דביר מייזלס

ב סיון תשפ"ג
שאלה
שלום כבוד הרב האם מותר לי לשים סידור וכיפה בתוך הכיסוי של הטלית או שעדיף שלא? לפעמים אני יוצא למקומות רק עם הטלית בתוך הכיסוי ואין לי איפה לשים את הסידור... תודה מראש
תשובה
שלום רב. מותר לכתחילה. מקורות: המ"ב (סימן מ"ב ס"ק י"א) כתב שהתיק של הטלית, אינו נחשב לתשמיש קדושה אלא לתשמיש מצוה, ולכן מותר להניח בו דברי חול, וכל שכן שמותר להניח בו סידור וכיפה. וראה עוד שם במ"ב ובבה"ל (שם ד"ה תפילין), שיש מקום להקל גם במקרה שמניחים בתוך תיק הטלית, את התפילין. ברכה והצלחה,