• שאלות כלליות

האם מותר לקנות וכדו’ במקום שלא שומר על צניעות?

הרב אליקים לבנון

ב סיון תשפ"ג
שאלה
שלום הרב, אני עומד לעשות לייזר בעיניים בקרוב בעזרת השם במכון לייזר מסויים ושאלה שעלתה לי היא האם יש בעיה בזה שאני עושה שם ניתוח בהתחשב בזה שלדוגמה הפרזנטורית שלהם מופיעה במודעות בלבוש לא צנוע, לא משהו חריג מידי אבל לא תואם את ההלכה. בעקבות זה גם עלתה השאלה האם יש בעיה לקנות בחנויות בגדים שהפרזנטורים שלהם מדגמנים גם בצורה כזאת. כי במידה וכן זה קצת מונע קניית בגדים ברוב המקומות, לפחות באזורים שאינם דתיים. אשמח לתשובה, תודה רבה.
תשובה
שלום. אל תסתכל בקנקן, אלא במה שיש בו! החיצוניות לא צריכה להשפיע על הפנים. אפשר לעשות לייזר, לבריאות. אפשר לרכוש בגדים צנועים בכל חנות.