• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

גבר ואישה, עבודה ותורה

הרב אליקים לבנון

ג סיון תשפ"ג
שאלה
שלום רב, אם נכון שעיקר האישה יהיה בבית, ושעיקר הגבר יהיה בתורה.. מי אמור לפרנס את הבית? אני עכשיו בדייטים ורוצה להיות אמא נוכחת בבית אך גם רוצה בית של תורה לשנים ארוכות.. איך זה מסתדר ביחד ומה עדיף? שהגבר יפרנס או שהאישה.. תודה ותזכו למצוות!
תשובה
שלום. חובתו של הגבר לפרנס. צריך לשלב חובת הלימוד עם פרנסה. לפעמים אדם מתפרנס מתורה, מלמד, או עיסוק במחקר תורני. לפעמים עבודה אחרת. זו חובתו. אשה מסייעת בפרנסה, ללא אחריות. ברכה והצלחה!