המנהג לאכול מצה בשבועות ובראש השנה

הרב דוד חי הכהן

י"ח סיון תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה, יש מנהג לאכול מצה בחג שבועות ובראש השנה. האם המנהג הוא לאכול את המצה בסעודת הלילה או בסעודת היום בכל אחד מהמועדים (חג שבועות וראש השנה)? וכן האם ניתן לאכול כל מצה או דוקא מצה שנשארה מהאפיקומן בליל הסדר? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
אינני מכיר את המנהג. אך נראה שטעם המנהג לחבר את יציאת מצרים שבזכותה זכינו להיות עם לד' עם מתן תורה שהוא תכלית יציאת מצרים. אם נכון הדבר הרי שראוי לאכול ביום, כי ביציאת מצרים העיקר הוא הלילה כי בו היתה הגאולה, ובשבועות התורה ניתנה ביום ולכן ראויה האכילה ביום.