• שאלות כלליות

תפילה ללא כיפה

רבנים שונים

י"ב אב תשס"ה
שאלה
יום אחד הלכתי לתפילת מעריב וכשחזרתי שמתי לב שאני ללא כיפה. אני נער דתי והולך כל יום לתפילה כך שבד"כ הכיפה לא נופלת לי בלי שאגלה זאת אך זה היה מקרה שונה וכשחזרתי לביתי גיליתי שאני ללא כיפה איני יודע אם נפלה לי הכיפה לפני התפילה או אחרי. שאלתי אליך הרב: א) האם אני צריך לחזור על התפילה במקרה שבאמת הכיפה אבדה לי לפני, והתפללתי ללא כיפה? ב) ומה במקרה של "חשש" שאבדה לי הכיפה לפני? ג) כנראה שעד שהמכתב הזה יגיע אליך יעברו מספר ימים אז שאלתי השלישית היא איך לכפר?
תשובה
א-ב. לא צריך לחזור על התפילה. ג. עניין הכיפה הוא כדי שתהיה יראת שמים עלינו תמיד. כדי "לכפר" על כך אתה יכול לעשות משהו לחיזוק יראת השמים, כגון ללמוד ספרי מוסר ולהתפלל יותר בכוונה. הרב יאיר פרייליך