• שבת ומועדים
  • צאת שבת והבדלה

הבדלה ביום ראשון

הרב רואי מרגלית

ב אב תשס"ה
שאלה
מה קורה אם אשה שכחה לעשות הבדלה במוצאי שבת ונזכרה רק בבוקר יום ראשון למחרת? מה היא צריכה לעשות?
תשובה
כתב השו"ע בסימן רצט סעיף ו': שכח ולא הבדיל במוצ"ש מבדיל עד סוף יום שלישי. ויש אומרים שאינו מבדיל אלא כל יום ראשון ולא יותר, ודוקא בורא פרי הגפן והמבדיל בין קודש לחול, אבל על הנר ובשמים אינו מברך אלא במוצ"ש, ויש מי שאומר שאם אכל ביום ראשון כבר שוב אינו מבדיל. וכתב הרמ"א שהעיקר כסברא ראשונה. אך האחרונים כותבים כיון שספק ברכות להקל, אם שכח יבדיל עד יום ראשון, ואם עבר יום ראשון יבדיל בלי שם ומלכות, ואם אכל ולא הבדיל במוצ"ש, יאמר למחרת ברכת המבדיל בלי שם ומלכות. הרב רואי מרגלית.