• ברכה אחרונה

ברכה אחרונה על נוזל

הרב דוד חי הכהן

י"ד כסלו תשס"ג
שאלה
שלום רב! מהו השיעור של חיוב ברכה אחרונה על נוזל (כלומר מה כוונת ההלכה ב’לגימה אחת’ וב’רביעית’)? בתודה מראש!
תשובה
לפי רוב הפוסקים,שאנו הולכים בדרכם (מלבד המחמירים כשיטת החזון איש), שיעור רביעית שחייבים עליה בברכה אחרונה הוא בקירוב 87 גר' והוא כחצי כוס רגילה, ועל כוס זו ששיעורה ברביעית נאמר בהלכות דרך ארץ שראוי לשתותה בשתי לגימות, ואם כן שיעור לגימה הוא כשתיית ארבעים גר' לערך. ואם שתה את הכוס בשתי לגימות בהפסק זמן קצר ביותר (שזהו אורך זמן שתיית לגימה אחת) יש לברך על כך ברכה אחרונה.