• חלה ונושאים נוספים

הפרשת חלה

הרב רואי מרגלית

י"ג אב תשס"ה
שאלה
א. האם גבר יכול להפריש חלה או מדובר רק באשה שלשה בצק. כי אני אופה לחם ועוגיות ואף פעם לא ידעתי על המצווה הזו? ב. אם אני צריך להפריש חלה , האם אני מברך רק אם יש בצק של כ-3 קילו? ומתחת לזה אני מפריש ללא ברכה? ג. האם מתחת לקילו וחצי לא צריך להפריש? ד.לא הבנתי כמה גרם צריך להפריש ?
תשובה
גם גבר חייב במצוה זו אם הוא אופה, וכיון שרבו הדיעות המנהג הפשוט (גר"ח נאה) להפריש מ-1200 גרם בלי ברכה ומ-1680 גרם עם ברכה, ושיעור ההפרשה במשהו. הרב רואי מרגלית.