שידוכים לחילונים

הרב דוד חי הכהן

י"ד כסלו תשס"ג
שאלה
לבעלי יש חבר בשנות ה-30 רווק , ולי חברה גם כן באותו מצב. למרות היותם יהודים טובים, ישרים וציונים (שניהם עולים חדשים) הם אינם שומרי תורה ומצוות. רצינו לשאול האם מותר להכיר ביניהם או שיש בכך איסור.
תשובה
שמעתי שיש כאלה שאסרו להכיר בין בני זוג שלא ישמרו תורה מחשש איסור נדה וכדומה. אולם לעניות דעתי נראה שהפרצה של חיים ללא מסגרת חיי נישואין היא גרועה בהרבה מה עוד שכמעט ברור שהיצר לא יתן לאנשים שלא להיכשל. ובלאו הכי יכשלו באותם איסורים ויגרמו לריבוי צורת חיים מקולקלת ללא אחריות לבני המשפחה ולילדים. בשאלה הנזכרת יש להקל יותר כיון שהם ידועים כיהודים טובים וישרים ובודאי שיוכלו לקיים מצוות רבות של גמילות חסד וכדומה, ואולי גם מצוות בין אדם למקום כי אהבת ארץ ישראל שורשה באהבת הקב"ה והתורה שמקדושתם נתקדשה הארץ. ועל כן נראה לי שאין שום חשש איסור, ואדרבה מצוה רבה יש בדבר. לתשובת הרב זלמן מלמד.