• בחירות ופוליטיקה

אשה יכולה להיות ח"כ?

הרה"ג יעקב אריאל

י"ט כסלו תשס"ג
שאלה
לאחר שהמפד"ל החליטה על שיריון מקום ריאלי לאישה (כשאנו יודעים שדעת רבותינו אינה נוחה מכך) ולאור מקרים קודמים שבהם מרכז המפד"ל "החליט" שלא לקבל את דעת הרבנים שהציב בראשו האם עדיף להצביע למפד"ל שהיא המפלגה היחידה אשר מייצגת את הציבור הדתי לאומי כרגע או שמא עדיף להצביע לאיחוד הלאומי שבו אמנם יש גם אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות אבל מפלגה אחת ממנו היא תורנית ומשקפת את עמדות התורה? האם סברת הרבנים שלא להצביע לאיחוד הלאומי עקב השתתפותם עם חילונים יכולה להתפרש כקריאה שלא להצביע בבחירות כי זאת השתתפות עם חילונים?
תשובה
איני עוסק בפוליטיקה לכן לא אתיחס ישירות לשאלתך אלא רק באופן עקרוני. הנחתך שאשה אינה יכולה לשמש כחברת כנסת אינה מבוססת. אין זו שררה. והיו חברות כנסת דתיות שייצגו את הציבור הדתי טוב יותר מגברים. המייצגים מפלגה דתית חייבים להיות דתיים. גם ארץ ישראל היא ערך דתי. רק מי ששורשיו בתורה יכול לייצג ציבור דתי. אין בכך כדי לפסול חלילה אנשים חילוניים ערכיים מלשמש חברי כנסת אולם מפלגתם אינה מפלגה דתית ואינה מייצגת עמדות דתיות. הצבעה לכנסת היא חובה דתית! והנמנע מהצבעה מחזק את ידיהם של הפוליטיקאים המחוקקים חוקים המנוגדים לתורה. כל חוק כזה שיתקבל תלוי בקולרו! פוליטיקה היא הרע במיעוטו ובכל זאת היא הכרחית גם אם אינה עונה על מבוקשו של כל אחד ואחד. לתשובת הרב דוד חי הכהן.