• כנסיה, מסגד ובתי ע"ז

כניסה לחורבה של כנסיה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ג אלול תשס"ה
שאלה
1)ראיתי תשובה של רב, שמותר להכנס לחרבה שהייתה בעבר כנסיה ולא נשארו בה סימני אלילות. האם מותר ללכת לשבטה או כפר נחום וכד’ ? 2)מה הדין כאשר לפעמים יש בעתיקות שם איזה חלק קטן עם פסיפס של ציור שקשור לנצרות כגון יש"ו ואמו? האם אפשר בכל זאת להכנס לעתיקות ופשוט לא להסתכל על הציור אם יהיה שם כזה?
תשובה
אסור להכנס לכנסיה, אבל אם הכנסיה כבר נחרבה מותר להכנס לשם. ואפילו אם יש שאריות של עבודה-זרה, כגון: פסיפס עם ציורים וכדומה, מותר להכנס לשם, משום שהם התבטלו בחורבנם.