• נישואי כהן

נישואי כהן עם ספק גרושה

הרב יהודה אודסר

י"א מרחשון תשס"ו
שאלה
אני גבר בן 25 כהן מעוניין לדעת האם מותרת לי לנישואין כדת משה וישראל בחורה שנישאה לפני שנים בחו"ל בטקס אזרחי (ללא חופה) לגבר אחר, והתגרשה ממנו ברבנות?
תשובה
שלום רב, באופן כללי אשה שקיבלה גט בבית דין, אינה יכולה להינשא לכהן, אפי' שגט זה ניתן כלפי נישואין אזרחיים. לכן, מראש לא כדאי ליצור קשר כזה. אך אם מדובר במקרה של היכרות ארוכה ומציאות מורכבת, ניתן לפנות לבית הדין על מנת לברר אפשרות נישואין. בכבוד רב, הרב יהודה אודסר.