• לוויה, קבורה ובית הקברות

כהן וכהנת בבית הקברות

הרה"ג יעקב אריאל

ט טבת תשס"ג
שאלה
אני אשכנזי, ושני הורי נפטרו. ברצוני לדעת מספר דברים: 1. האם מותר לי להכנס לקברם של הוריי? 2. אם מותר לי להכנס לבית העלמין? 3. יש לי חמש בנות, לפי ההלכה מה בנוגע אליהן האם הן כוהנות או משהו כמין זה? 4. כיצד על בנותי להתנהג בכל מה שקשור בחובות וזכויות כהנים? 5. כיצד על אישתי לנהוג, האם יש דברים מיוחדים שעליה לבצע?
תשובה
1-2. כהן אינו נכנס לבית הקברות. נוהגים לקבור קרובי כהנים בגבול החלקה ליד השבילים על מנת לאפשר לכהנים להתקרב אליהם. אולם אם לא עשו כן אין להכנס בין הקברות על מנת לבקרם. ביקור קברים אינו מצוה. ויש גם ישראלים הנמנעים ממידת חסידות להיכנס לבית קברות. 3-4-5. על הבנות והאישה לא חלים דיני כהונה.