• שבת ומועדים
  • סדר וניקיון

נייר טואלט ושבת

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ט כסלו תשס"ו
שאלה
במידה ולאדם נגמר נייר הטואלט החתוך בשבת, או שלא הכין, האם ראוי למשוך הרבה נייר מהגליל, לעשות בו מה שעושים ולאחר מה שעשוי לחתוך ממנו (בשינוי, אם צריך..) וכך בעצם לא יוצרים כלי, כי מה שאתה חותך הוא חתיכה שכבר השתמשו בה, והיא מאוסה ומיד מושלכת לאסלה.. האין זה פתרון עדיף על חיתוך בשינוי.. ואולי אם זה כולל גם חיתוך בשינוי זה מותר גם לכתחילה?
תשובה
בשעת הדחק מותר לחתוך בשינוי כגון בשינים או ברגלים. אין כאן עשיית כלי חדש אלא רק איסור קורע וכשהקריעה בשינוי היא אסורה רק מדרבנן ומשום כבוד הבריות התירו איסור דרבנן.