• גיור וגרים

גיור לא שלם של נשים

הרב יהודה אודסר

י"ח שבט תשס"ו
שאלה
לצערי, ממצוקת פרנסה ירדתי מישראל לגרמניה לעיר דרעזדן שבמזרח גרמניה לשעבר. בעיר שני רבנים: של חב"ד שהגיע לפני שלוש שנים ורב ריפורמי וותיק. הקהילה היהודית קטנה והפעילות היהודית מעטה ואין כאן בית כנסת פתוח בבוקר להנחת תפילין. יש בעיר שלוש-ארבע נשים צעירות לא נשואות שגוירו שלא ע"י רב מגייר. הן מתרועעות רק עם יהודים, פעילות בקהילה, צנועות, ודתיות. הסיבות שהביאו אותן ליהדות הן כאלו שהלב נשבר לשמען. הן מחפשות יהודי להקים משפחה. הנשים צעירות, פרנסתן קשה, ואין ידן משגת לנסוע לישראל כדי להשלים גיור כהלכה. עבור הגרמנים, הן נחשבות ליהודיות. אבל בישראל, הן לא. וכבר הציע הרב של חב"ד לעזור, אבל גם הוא אינו רב מגייר שהוסמך ע"י הרבנות הראשית. בכל גרמניה כולה אין רב מגייר אחד. שאלתי היא מה אפשר לעזור להן כדי למנוע בכיה לדורות?
תשובה
שלום רב, בעקרון יש לדעת שגיור אינו פתרון לבעיות כלשהם, אך אם חפצות בגירות אמת לשם שמים, ניתן לפנות לרב קהילה ירא שמים שאולי יוכל להפנות אותך לגורמים אורתודוכסיים שמתעסקים בגיורים. מצורף בזה כתובת דוא"ל של רב קהילה כזה שנמצא בגרמניה: rabbinat@t-online.de הרב אביחי – בכבוד רב, הרב יהודה אודסר.