• תורה, מחשבה ומוסר
  • הפצת יהדות

ההתפשרות למען קירוב לבבות

הרה"ג דוב ליאור

ב אדר תשס"ו
שאלה
הייתי רוצה לשאול לגבי מצבים בהם אני נתקל כמקרב רחוקים בתפוצות. מצבם הרוחני של היהודים היום במוסקבה קשה מאוד ורק כעשרה אחוזים מהיהודים מגיעים לקשר כלשהו עם העולם היהודי. האם על מנת להגיע ליהודים, ניתן להשתתף בפעילות מעורבת לגברים ונשים, שלעיתים אין להם כלל מודעות לנושאי צניעות? האם ניתן להשתתף בפעילות הכוללת שירת נשים ועוד? האם ניתן ליזום פעילות כזאת?
תשובה
אל תיזום פעילות כזאת, אבל אם יש כבר פעילות בה שרים נשים וגברים יחד, אפשר להקל בזה, ורק אם תכליתך היא לחזקם גם בנושא זה, ולא שיחשבו ששירה מעורבת מותרת, אפשר להקל באופן זמני.