• שבת ומועדים
  • שנים מקרא ואחד תרגום

בנות בפינויים - שינוי דעת הרב?

הרה"ג דוב ליאור

כ"ג אדר תשס"ו
שאלה
בענין המצאות בנות בפינויים ראיתי שהרב שינה את דעתו: ראיתי תשובה של הרב מלפני שנתיים (י תמוז תשס"ד) שבה הרב קורא לבנות להגיע לפינוי מאחזים, ואח"כ בחסימות כבישים הרב כתב שלא ישתתפו מחשש לצניעות. ולאחרונה ראיתי שהרב כתב גם פה באתר וגם בחוברת "קומי אורי" "שהמאבק על ארץ ישראל אינו דוחה צניעות". לגופו של ענין לכאורה הבת לא עוברת שום איסור אלא המפנים? ולא יתכן שבעקבות אלימות השוטרים אנו לא ניאבק כמו שצריך להאבק על ארץ ישראל?
תשובה
השאלה נכונה, אלא שהמציאות השתנתה. פעם היה יחס של כבוד גם בפינויים, אבל היום הם מתנהגים כמו ברברים, ולכן נראה לי שיאבקו בדרך אחרת שלא כוללת עימות פיזי. על המלחמה המוזכרת בתורה כתוב "ולא יראה בך ערות דבר, ושב מאחריך." צריך שהמאבק יהיה בקדושה "והיה מחניך קדוש".