• שאלות כלליות

אוהב להסתכל על בנות

הרב ש. יוסף וייצן

י"ז סיון תשס"ו
שאלה
יש לי בעיה אני אוהב להסתכל על פנים של בנות להנות מהיופי שלהם אני לא מצליח לעצור את זה. זה טבעי אצלי ואני מרשה לעצמי את זה כל פעם מחדש.. אם זה מתוך סקרנות לראות אם הבחורה יפה או לא או שזה הייצר אני לא יודע. זה נוגע לכל סוגי הבנות דתיות חילוניות לא מסתכל על הגוף רק על הפרצוף אבל אני יודע שזה מזיק. מה עושים?
תשובה
מבחינה הלכתית יש איסור להסתכל בכל אישה שהיא אסורה לך [וכך כל הנשים הבוגרות שהינן נידות או אשת איש] בכדי להנות מיופיה, בין אם מדובר על פניה או שמדובר על אבר מכוסה שלה. לשון חז"ל: אסור להסתכל אפילו על אצבע הקטנה של האישה. האצבע הקטנה היא בודאי פחות מושכת מפני האישה ובכל אופן חז"ל אסרו להסתכל לשם יופי. לכל אחד הקב"ה שולח ניסיון אחר.על מה שאין אתה נמשך להסתכל על מקומות מכוסים תודה לקב"ה. יש כאלו שהנסיון שלהם יותר קשה. נכון שלהסתכל על פני אישה זה פחות גס מאשר להסתכל במקומות שהם בדרך כלל מכוסים אולם כל אחד הקב"ה בוחן אותו במבחן אחר. אתה צריך לחפש דרכים כיצד להתמודד עם היצר שלך. ראשית אתה צריך להכיר בחטא כלומר לא לערפל את היות הדבר אסור. להסתכל בפני אישה זה לא אומנות אלא איסור. אתה צריך להבין איך איסור ההסתכלות קשור למידת הקדושה שלך. הקדושה היא היכולת להשתמש בכוחות הטובים שנטע בנו הקב"ה רק בצורה עוצמתית ונכונה בצורה בנו אנו שולטים על הכוחות ואין הכוחות שולטים בנו. ההתמודודת בעניני עריות היא בעיקרה לא להיכנס למצבים שבהם יש לנו נסיונות. אתה צריך לשים לב שאילו מקומות מצוי שאתה רואה נשים וממצבים אלו להימנע עד כמה שניתן. למשל לאחר תפילת שבת אל תעבור דרך המקום שעומדות הנשים. במקום שאין לך דרך אחרת - לפני שאתה יוצא לדרך תזכור שיש לך משימה והתמודדות שאתה רוצה לעמוד בה. הריכוז מביא להצלחות. לפחות תקח על עצמך להיות מרוכז בחלק מהזמן שבו תעמוד בניסיון. אתה יכול לקבוע שבשעה הראשונה שאתה יוצא מהבית אתה שם לב לכך שלא תכשל. או לחילופין תקבע לך למשל שבשבת אתה לא מסתכל. יש עוד דרך שעוזרת להתמודדות. לא תמיד ניתן להזיז את העניים אולם אתה יכול לקבוע לעצמך ציור קבוע שהוא יהיה בראשך כשאתה יוצא לדרך. יש ספרים שכתוב בהם לצייר את אותיות שמו של הקב"ה. אולם זה קשה. אתה יכול לצייר בעינך את הפנים של אביך או אמך.[שהיא הרי מותרת לך] בכל עת שאתה עומד בפני ניסיון תעלה על ליבך את הציור שקבעת בנפשך.