• שבת ומועדים
  • משחות וקרמים

איפור בשבת

הרב רואי מרגלית

י"א אדר א' תשס"ג
שאלה
האם מותר להשתמש בשבת במייקאפ נוזלי לפנים הנמרח בעזרת האצבע? אם לא במה מותר?
תשובה
ע"פ אופי השימוש במייק-אפ ותפקידו כמו שאני מבין יש מס' בעיות: א. ממרח- מריחת החומר כשכבה במטרה שלא יספג בעור. ב. ממחק- החלקת החומר על הפנים כטיח. ג. צובע- נועד לתת\לשמר את צבע הפנים. ד. השוואת גומות- יש נשים עם קמטים או חורים בפנים וע"י החומר הם נסתמים. לכן אם הוא בא בצורת משחה או אפילו נוזל יש עדיין בעיה ואסור, אבל אם הוא בא באבקה (פודרא) יש להקל לספרדים (ילקוט יוסף סימן ש"ג ס"ו), אך לאשכנזים יש לאסור גם בזה (שש"כ פרק י"ד ס' נט), ובשו"ת אגרות משה התיר אם זורקים את האבקה על הפנים ואינה נדבקת היטב. הרב רואי מרגלית. לתשובת הרב יעקב אריאל. לתשובת הרב דב ליאור.