• שאלות כלליות

יחס לקרוב משפחה הנשוי לגויה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"א סיון תשס"ו
שאלה
דודי המתגורר בחוץ לארץ אך המבקר רבות בארץ, שהיה רווק עד גיל די מבוגר (65), נמצא בשנים האחרונות בקשר זוגי עם בחורה צעירה מאוד שאינה יהודיה. לפני כשנה וחצי הודיע במכתב לאימי שהיא אחותו הבכירה, שחברתו עומדת ללדת בן ושבכוונתה להתגייר. הבן נולד עוד בטרם עברה האישה גיור והוכנס בבריתו של אברהם אבינו ברוב עם. דוד זה שהוא בעל אמצעים היה נוהג להעניק לבני המשפחה מתנות בכל אירוע משפחתי ולהתעניין בשלומם. יש לציין שלמרות המתנות והשייכות המשפחתית היה בינינו אך ורק קשר של כבוד הדדי שגישר על פערי תפיסות עולם. לא ידוע לי אם האישה כבר התגיירה או לא. ברצוני לדעת כיצד עלי לנהוג עמו ועם בת זוגו וילדו?
תשובה
להמשיך באותו היחס, לא להרחיק אותו שלא יתרחק יותר מיהדות, ולא ליצור רושם כאילו הוא בסדר מבחינתך.