• שבת ומועדים
  • מוקצה

נשיאת אקדח בשבת

הרה"ג יעקב אריאל

ט אדר א' תשס"ג
שאלה
עקב המצב הבטחוני ועל פי הוראות כוחות הביטחון יש להשתדל לשאת נשק אישי אף בשבת ואפילו בבית הכנסת, במיוחד בישובים הממוקמים על קו התפר (כמו היישוב בו אני מתגורר) או מעבר לק הירוק. ככלל, האם מותר לשאת אקדח בשבת ? האם נחשב האקדח ככלי שמלאכתו לאיסור ? האם מותר להסיר את האקדח מן החגורה בבית ולשוב ולשאת אותו כשיוצאים (האקדח נמצא בתוך נרתיק)? מה לגבי יציאה מחוץ לעירוב?
תשובה
באשר לאקדח יש מחלוקת אם הוא כלי שמלאכתו לאיסור, או שמא מטרתו גם להרתיע ולכן הוא אינו דבר האסור. אך התחמושת ובפרט חלקיה שאינם נראים היא מוקצה לכל הדעות. בבית מותר להסיר את האקדח אולם עליו להיות בהשג יד (לא של ילדים) למקרה שיזדקקו לו באופן דחוף. אין לצאת מחוץ לערוב בכלי נשק אלא א"כ יש צורך בטחוני בכך.