• גילוח

גילוח השפם בסכין

הרב שלום אילוז

י"ט סיון תשס"ו
שאלה
הבנתי שלפי העדה התימנית/ספרדים יש היתר מסויים לגלח את השפם (שפה עליונה) עם תער (סכין גילוח), האם הדבר נכון, זה יכול להקל עלי מאוד?
תשובה
צר לי לאכזב אותך אבל לענ"ד יש להחמיר שלא להתגלח בתער גם בשפה העליונה, עיין בשולחן ערוך חלק יורה דעה (סימן קפ"א סעיף י"א) מה שכתב "ולא יעביר תער על כל זקנו", והט"ז (ס"ק ג') כתב שם, בכלל זה גם השפה העליונה. ומיותר לציין שאם יש שערות בשפה שמפריעים לך באכילה או שתיה מותר לקצוץ אותם במספרים. להמשך הדיון.