• זוגיות

אשתי לא מוכנה לקיים מצוות

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

א תמוז תשס"ו
שאלה
אני דתי ואישתי לא רוצה לקיים טהרת משפחה ולשמור שבת. היא חילוניה ולא רוצה לשמוע כלום על תפילות. אני אמרתי לה שהיא לעולם לא תתקבל לעבודות בגלל זה. נהגתי נכון? מה עלי לעשות?
תשובה
אתה צריך לבקש ממנה שתסכים שאתה תשמור מצוות ואתה לא כופה אותה לשמור רק בדברים שקשורים בקיום המצות שלך, זאת אומרת היא תשמור על טהרת המשפחה בגלל שאתה שומר מצוות וגם תשמור כשרות לגבי האוכל שלך, ובינתיים אתה לא דורש ממנה לקיים מצוות הקשורות רק אליה. ולאט לאט תשפיע עליה לקיים הכל.