• שאלות כלליות

שילוב אצבעות מותר?

הרב שלום אילוז

י"ז תמוז תשס"ו
שאלה
קראתי באחד מעלוני השבת כי לא ראוי ע"פ הקבלה לשלב אצבעות כי יש בכך עירוב של "דין" ו"רחמים". שילוב האצבעות היא תנוחה שאני מאד רגילה אליה והיא מרגיעה אותי. מאז שקראתי את הדבר, אני נלחצת כל פעם שאני שמה לב שאני בתנוחה זו. האם עלי לחשוש משילוב האצבעות, האם גם אני שאיני מבינה בקבלה צריכה להמנע משילוב האצבעות או זה בסדר?
תשובה
נכון שע"פ הקבלה טוב להקפיד שלא לשלב את האצבעות זו בזו מהטעם שכתבת בשאלה, אבל כיון שע"פ הפשט אין בזה איסור, לכן אם אפשר להקפיד בכך טוב להקפיד ואם קשה הדבר מאוד אפשר לסמוך על הפשט ולהתיר.