• תורה, מחשבה ומוסר
  • ללמד תורה לאחרים

לימוד בחברותא עם בן דוד

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ט"ז תמוז תשס"ו
שאלה
אני בת 22 ויש לי בן דוד בן 18, שב"ה אני בקשרים טובים איתו. בשנה הבאה, הוא רוצה לבוא ללמוד בישיבה במסגרת תוכנית של בני עקיבא, אך הוא לא אוהב את ההשקפה של הישיבה שהתוכנית מציעה ולכן הוא חשב על ישיבה אחרת, אך שם אין לו חברים ולכן הוא מתלבט אם להגיע לארץ. אני יודעת שהשהייה של הבן דוד שלי בארץ במסגרת התוכנית של בני עקיבא תתרום רבות לאישיות שלו ואני רוצה את טובתו. חשבתי אולי לשכנע אותו לבוא לארץ בכך שפעם בשבוע נלמד משהו ביחד, כך שיהיה לו גם משהו שהוא אוהב ללמוד ותהייה לו גם ’חברה’. רציתי לדעת, האם יש אפשרות לשכנע אותו בלמידה איתי, או שההלכה אינה מתירה לימוד בחברותא בין בני דודים?
תשובה
אם הלימוד הזה יקרבו לתורה ולארץ יש לו מקום. אך המטרה צריכה להיות שימצא כאן ישיבה מתאימה ולא יהיה זקוק ללימוד זה במשך הזמן.