• עובד ומעביד

גזל בעבודה כשאין מה לעשות

הרה"ג דוב ליאור

י"א אלול תשס"ו
שאלה
אני עובד בחברה שעד לא מזמן היתה די גדולה ובהתאם לכך היתה עבודה. לאחרונה (תקופה של כמעט שנה) החברה עברה טלטלה לא קטנה והיקף העבודה פחת, וכרגע יש לי המון שעות "מתות". אין לי הרבה מה לעשות חוץ מלגלוש באינטרנט או לבצע דברים שלא כל כך קשורים בעבודה. לעזוב את החברה זה קצת מסוכן בשבילי מכיוון שאני מפרנס יחיד, ולפי דעתי מי שיחליף אותי "יזכה" לאותו תענוג. השאלה שמטרידה אותי כל הזמן היא האם יש בכך גזל זמן של המעסיק. מה ההלכה אומרת לגבי עבודה שאין בה מה לעשות, ואני עושה דברים אחרים, האם יש בכך גזל?
תשובה
אתה צריך לידע את המעסיק שלך שיש לך זמן פנוי, ולבקש ממנו שיתן לך תעסוקה גם לזמן זה. אם הם יודעים זאת ולא נותנים לך תעסוקה, זו כבר בעיה שלהם.