• בחירות ופוליטיקה

לשון הרע על פוליטיקאים

הרה"ג יעקב אריאל

ז אדר ב' תשס"ג
שאלה
אני קיבלתי על עצמי להפסיק לדבר לשון הרע אבל מה עושים עם כל הלשון הרע שאמרתי לפני זה הרי אי אפשר לבקש סליחה מכל האנשים שדיברתי עליהם? האם מותר לדבר ולהתווכח על התנהגותם של פוליטיקאים?
תשובה
יישר כוחך! את הנעשה אין להשיב. השתדל מכאן ואילך להימנע משון הרע. בכך יכופר לך גם העבר. אפשר לדבר על עמדותיהם ודעותיהם הידועות של פוליטיקאים ולהימנע מרכילות ולשון הרע על מעשים שרכלנים מספרים שעשו ובפרט לא על מעשיהם הפרטיים.