• קשר בגיל צעיר

חברות רצינית...

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ מרחשון תשס"ז
שאלה
כיום אני בן 17, שמיניסט בישיבה תיכונית. ישנה בחורה שנה מתחתי דתיה וצנועה כמובן, כבר זה מזמן רב שאני מרגיש כלפיה משהו דיי חזק, אמנם בשונה משנים שעברו שאז כשהיתי בן 14 בערך היו לי גם חברות, הפעם אני בהחלט מרגיש כי התבגרתי ואינני מעונין בקשר הזה מתוך דחף מיני. אני בהחלט מיושב בדעתי ומרגיש בהחלט בוגר לגבי הקשר. עד כדי כך, (ואינני רוצה להגזים כי אני חושב שזה קצת לא מציאותי) שמצידי הקשר יכול להמשיך עד לכשארצה להתחתן (לא בשנים הקרובות). מצד שני, התחלתי קצת לגשש לגבי מה שהבחורה מרגישה, אמנם לא הצלחתי לברר כ"כ. יחד עם זאת, לפני כ -3 חודשים התברר לי כמעט בודאות כי היא מעונינת בי. אני רוצה בחברה כי גם לחלק מחבריי יש חברות, ומצד שני לחלק מחבריי (הרצינים יותר) אין חברה. כמו כן אני נתפס בציבור כ"צדיק" לכן מסתמא התגובות לא יהיו נעימות במיוחד. הוריי קצת דוחפים עליי שאני יותר אצא לסניף ואפגש עם בנים/בנות, ואכן אני לא מרבה לצאת. מה עליי לעשות, האם אני יכול לפחות לברר אם היא מעונינת בי בכלל? אני לא רוצה לעשות נגד רצון ה’. ומאידך גיסא יצר האהבה מתחזק מדי פעם עד לאין ערוך. האם לפחות מותר לי לדבר איתה בטלפון בתור ידידה, ז"א להתחיל איתה קשר?
תשובה
כיון שאתה לא מתכוון להתחתן אלא בעוד כמה שנים. אין מקום ליצירת קשר עם הבחורה למטרה רצינית. ליצור קשר מצומצם רק בטלפון זה לא מעשי וגם לא רצוי. עדיף שתקדיש את כוחותך לעליה בתורה גם בשמינית. ותמצא בתורה אושר שימלא אותך כי התורה יעלת חן.