• שאלות כלליות

גזל זמן על-ידי נהג אוטובוס

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה כסלו תשס"ז
שאלה
שמעתי דו שיח בין נהג אוטובוס לבין נוסע שישב מאחוריו, כאשר הנוסע שם לב שנהג האוטובוס יותר מדי "אדיב" כלפי נהגים אחרים היוצאים מכבישים צדדיים ורוצים להשתלב בכביש בו האוטובוס נוסע, הנוסע העיר ואמר לנהג כי טוב לבו גורם לנוסעי האוטובוס בזבוז זמן יקר וכן לנהגי הרכבים הנוסעים אחריך, כאשר אתה רוצה להיות טוב וצדיק. האם נכון הדבר שנהג האוטובוס עובר על "גזל זמן"?
תשובה
אם התנהגותו בזמן הנסיעה אינה נובעת ממגבלות חוקי התנועה או מצרכי בטיחות, הרי שהנוסע המתלונן צדק בדבריו.