• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

תורה או רפואה?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ג כסלו תשס"ז
שאלה
אני כרגע בן 16. אני נמצא בתהליך חזרה בתשובה כשנה וחצי. אני מאוד מתלבט בקשר להמשך החיים ולבחירת מקצוע. מצד אחד, תמיד הרצון שלי היה להיות רופא והציונים שלי ברוך ה’ טובים. במיוחד אני רוצה להיות רופא בצבא. מצד שני, התחלתי ללמוד הרבה תורה וגיליתי שאני ממש נהנה מכך, ואני מצטער על כך שלא למדתי עד עכשיו וכל זמן פנוי כמעט אני לומד. אני מאוד מתלבט מבחינת שני דברים: כמות הזמן הפנוי המועטה מאוד כרופא ללמוד תורה, ודבר שני זה האם העבודה כרופא נחשבת כמצווה או ש"הטוב שברופאים לגיהנם", מאוד חשוב לי לעסוק בדבר שהוא מצווה בעצמו.
תשובה
אענה תחילה על שאלתך האחרונה: עבודת הרופא היא מצוה בעיקר אם כוונתו לשם שמים. זאת אומרת שכוונתו לסייע לאנשים ולהטיב איתם. יש בזה גם מצות הצלת נפשות שזו מצוה גדולה מאד. אמנם העוסק ברפואה בעיקר אם הוא מצליח בתפקידו מוטל עליו עול גדול וקשה לו למצוא זמן רב ללימוד תורה. על כן אני מציע שכעת תרבה בלימוד תורה בשנים הקרובות ותבסס את עצמך בתורה ואז תוכל לשקול יותר נכון במה לבחור. עלה והצלח.