• פת, חלב, יין ובישולי גויים

יין נסך כמרכיב בתבשיל

הרה"ג דוב ליאור

ב שבט תשס"ז
שאלה
במסעדה כשרה בהשגחת הרבנות, מגישים רוטב המכונה "טריאקי" המכיל בין היתר יין אדום. הרוטב אינו מבושל אלא מעורבב בלבד. במידה ומכין או מגיש הרוטב מחלל שבת בפרהסיה או גוי, האם במגעו הוא מנסך את היין ואיתו את הרוטב שמעורבב עם היין, ובמידה והמשגיח מכין את הרוטב, ואותו "מנסך" נוגע בו לאחר הפיכתו לרוטב, והאם משתנה הדין לגבי תבשיל מבושל עם יין?
תשובה
אם הם רק מגישים לשולחן, אין בזה בעיה. אולם אם הם מוזגים את היין בהכנת הרוטב, יש בזה בעיה והרוטב אסור.