• שאלות כלליות

שלושה שידוכים וגן עדן

הרב בנימין במברגר

י"ח שבט תשס"ז
שאלה
שמעתי כי אדם העושה שלושה שידוכים מובטח לו גן עדן, האם יש לדבר מקור, ומהו ההסבר התורני בנושא?
תשובה
אדם העושה שידוך מקיים מצווה חשובה ואף נדבק בדרכיו של הקב"ה שעשה את השידוך הראשון בעולם, בין אדם הראשון לאשתו. החוזה מלובלין אמר ששידוך לשם שמים הוא סגולה לבנים תלמידי חכמים. לא מצאתי מקור לכך שמי שעושה שלושה שידוכים זוכה לגן עדן אבל מאחר והמשדך לשם שמים נדבק בדרכי הקב"ה ומקיים גמילות חסד אמיתית הנמשכת לאורך שנים ומוציאה פרות (ילדי המשודכים שאף הם מתחתנים וכן הלאה) וודאי שיש לו על דבר זה חלק לעולם הבא.