• איך ומה להחליט?

פוחד שלא תהיה איתי

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ז ניסן תשס"ז
שאלה
אני עתיד להתחתן בעוד 3 חודשים ב"ה. אני והארוסה רוכשים דירה, מתוך 100% של הדירה היא מביאה 80% ואני 20% נותרים. היא ביקשה לרשום בחוזה כמה כל אחד יש זכויות מהדירה. רציתי לציין בנוסף שיש לנו פער בהשכלה, אנחנו מסתדרים בהכל ממש טוב ב"ה, אך מפריע לה שאני לא לומד לתואר, היא רוצה שאני אביא משכורת גבוהה והיא הישגית ואני לעומתה שואף לבינוניות, ומעדיף להתרכז יותר ברוחניות+פרנסה. אני פוחד מהתחושה שהיא לא תהיה איתי גם אם אני אחליט להכניס משכורת לא ממש גבוהה או שלא תאהב איתי בכל מצב ממש, אני רוצה את חוות דעת הרב הכנה.
תשובה
אתה מעלה שאלה כבדה. עליכם ללבן ביניכם את השאלה הזו האם תוכלו לבנות חיים משותפים טובים לאורך ימים. האם היא מעריכה את הכוחות שלך. ואף שהיא יותר למדה בכל זאת היא מכירה שיש לה מה לקבל ממך. אתה תביא לבית את הרוחנית את המדות טובות שלך. אך אם היא מצפה שתיהיה אדם אחר אי אפשר לבנות על זה, היא צריכה לרצות אותך כמו שאתה עכשיו. נאחל לכם שתבררו היטב את הקשר ביניכם ותוכלו לבנות בית מאושר לאורך ימים ושנים.