• תורה, מחשבה ומוסר
  • איך וכמו מי לפסוק הלכה?

מורה נבוכים למשנה ברורה

הרה"ג דוב ליאור

ג אייר תשס"ז
שאלה
נתעוררה לי בעיה בעת לימודי בהלכה, אני לומד שו"ע ומשנה ברורה וביאור הלכה (כנהוג) וכל פעם אני מתקשה לרדת לסוף דעת הפסיקה של המשנ"ב כיוון שהוא מביא המון שיטות ואיני יודע את כללי הפסיקה בו. הכללים היחידים הידועים לי הם בשו"ע, איך אוכל לדעת את ההלכה על בורייה במשנ"ב האם יש כללי פסיקה בו, ואם לא איך נדע כיצד לפסוק?
תשובה
זו שאלה קשה. אם זהו דין דרבנן, אתה יכול ללכת אחר המיקל, אלא אם מביא דעה מחמירה באחרונה, שאז משמע שפוסק כמותו. ואם זה דאורייתא יש להחמיר. והכי טוב שתלמד עם מישהו שבקי בכללי פסיקה.