• איך ומה להחליט?

המועמד לנישואין לא רוצה לבוא לארץ

הרב דוד חי הכהן

כ אייר תשס"ג
שאלה
אני בת 27 רווקה. אני בקשר עם בחור כבר 5 שנים. כיום הוא חי בחו"ל. אנחנו רוצים מאוד אחד את השני, אבל אני לא רוצה לרדת ולגור בחו"ל והוא לא מוכן לבוא לארץ. מה עושים?
תשובה
מן הדין מותר לצאת מן הארץ לצורך זיווג, אמנם מידת חסידות היא שלא לרדת מן הארץ אפילו בדרך היתר. אבל אם על ידי הקפדה במידת חסידות אפשר להגיע במשך הזמן ליאוש וחולשה וזלזול במצוות ממשיות, עדיף לוותר באופן זמני על מידת החסידות בתנאי שמתכוננים במשך הזמן להשפיע על תיקון ועליה לארץ, בפרט בדורנו- דור בנין העם בארץ ישראל, כאשר נוכחנו שהיהדות בגולה הולכת ודועכת ויש בחיים שם גם סכנת כליה, ח"ו. ומן השמים ירחמו ויעזרו לשניכם להגיע אל האמת ואל השלום.