• במהלך ההריון

בדיקת מי שפיר לאשה בהריון

הרב גדעון ויצמן

י"ג אייר תשס"ג
שאלה
אשתי בת 40.5 ונמצאת בשבוע ה- 9 להריונה. הרופא המליץ לה לבצע בדיקת מי שפיר לגילוי מומים עקב הסיכון בהריון מעל גיל 40. אשתי מתנגדת לכך בטענה שההלכה שוללת את הבדיקה מעבר להיות הבדיקה מסוכנת. האם נכון שתעשה את הבדיקה או שיש בסיס הלכתי להתנגדותה?
תשובה
שלום וברכה הנושא של בדיקות במהלך ההריון נידון על ידי פוסקי זמנינו והיא כדבת משקל. מצד אחד אולי כדאי לא לבדוק בכלל ורק לסמוך על ה', ומאידך אם הקב"ה נתן לנו את האפשרות למנוע מומים וסבל לילד ולהורים אולי חייבים לבדוק. השאלה מורכבת עוד יותר כשמדובר בבדיקות שיש להם סכנה, ובצד השני השכיחות של מומים עולה עם הגיל, לכן משרד הבריאות קבע שכל אשה מעל 35 רשאית לעבור בדיקת מי-שפיר ללא תשלום. כדי לקבוע בברור האם לעשות או לא, אני מציע לפנות לאחד מרבני מכון פוע"ה 02-6515050 והוא ישמח לייעץ לכם. כל טוב