• זוגיות

רשות מהבעל לנסיעה לחו"ל

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"א אייר תשס"ז
שאלה
אחי הגרוש גר בחו"ל ולא ראיתי אותו 6 שנים, מסיבות שונות הוא לא יכול להגיע לארץ ואני מאוד מתגעגעת ורוצה לראותו, אלא שבעלי מתנגד בתוקף רב מאוד ומתבטא "על גופתי המתה, ואני אלך לרבנות על זה". בשום אופן לא מאפשר לי לנסוע אליו והסיבה שלא סומך עליי כי "אחי לא מספיק דתי והולל" וכביכול בעלי חושש להשאיר אותי במחיצתו שלא אגרר לדרכיו כביכול, האם מבחינה הלכתית אני חייבת לשמוע בקולו ולוותר אפילו שלא נראה מתי יתאפשר לי לראותו, או יש דרכים להאבק ולחייב את בעלי להסכים או אפילו לנסוע בלי רשותו, יש לציין שאנחנו נשואים כ-14 שנים עם 3 ילדים עם אורח חיים חרדי.
תשובה
אם בעלך מתנגד לנסיעה את צריכה להמנע מלנסוע בניגוד לרצונו. ונראה לי שהוא צודק. אחדות המשפחה שלך יותר חשובה מהפגישה עם אחיך.