• זקן ופיאות

לא לגעת בזקן ושפם

הרב שלום אילוז

י"ט סיון תשס"ז
שאלה
קיבלתי על עצמי לא לנגוע בזקן "לא תיגע בו יד", האם הדבר כולל גם קיצוץ שערות השפם? אם יש מספר דעות ארצה לנהוג כפי הדעת המחמירה.
תשובה
הנה בשו"ת תורה לשמה של מרן הבן איש חי (סי' שצ"א) נשאל ע"פ דברי הזוהר הקדוש שמותר לחתוך משער השפם מה שמעכב באכילה, אם יש בזה איזה חומרא או מדת חסידות. והשיב, שאין בזה שום חומרא וחסידות כלל, אלא גם החסידים עושים כן, שהרי במפורש מובא בכתבי תלמידו המובהק של האר"י הקדוש רבי חיים ויטל, שרבינו הגדול האר"י זצ"ל בעצמו היה קוצץ שערות השפם, ומי לנו גדול ממנו בחסידות, ואם היה בזה איזה מדת חסידות, ודאי לא היה האר"י הקדוש עושה דבר זה בעצמו.