• שאלות כלליות

בית כנסת של עמי ארצות

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ז תמוז תשס"ז
שאלה
כשאנו מתארחים אצל חמי בשבת הוא מתפלל בבית כנסת של "עמי ארצות" התפילה לא תפילה, זמן התפילה מאוחר (לאחר הזמן המותר), מדברים כל הזמן ובכל מקום, החזנים אינם הוגים נכון את התפילה, אפילו "הרב" מגיע באיחור רב לתפילה. מצד אחד אני לא רוצה לפגוע בחמי ולכבד אותו, כי הוא מבוגר ורוצה שנהיה לידו בתפילה ולהגיע איתו לבית הכנסת שלו ומצד שני אני וילדי סובלים בתפילה כזו?
תשובה
אולי כדאי בכל זאת לשכנע את חמיך שבתפילת ליל שבת אמנם תלכו איתו. אך בתפילת שחרית תלכו לבית כנסת אחר שמתפללים בו יותר מוקדם. ולפחות תלכו לשחרית וקריאת התורה יותר מוקדם ותבאו להתפלל איתו מוסף.