• בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

ערבוב כלים שנגעו בפלפל חריף

הרב בנימין במברגר

י"ח אב תשס"ז
שאלה
הכנתי תערובת עשבי תיבול שהכילה פלפלים חריפים, את התערובת ערבבתי בטעות במזלג בשרי ובצלחת חלבית עשויה מזכוכית שאינם בני יומן, האם הכלים נטרפו, והאם מותר לאכול מעשבי הטיבול שלא עורבבו עם תבשיל בשרי בארוחה בשרית?
תשובה
חיתוך של דבר חריף בכלי בשרי או חלבי מחשיב את הדבר החריף כמותו אבל עירבוב בלבד אינו הופך את הדבר החריף לבשרי או חלבי ולכן עשבי הטיבול שרק עורבבו במזלג הבשרי נחשבים פרווה ומותר לאוכלם בכל סעודה והכלים לא נטרפו.