• תורה, מחשבה ומוסר
  • יחס לספרים שונים

ספרי הרב אשלג

הרב דוד חי הכהן

ח אלול תשס"ז
שאלה
ראשית אודה לרב על המענה לשאלתי הקודמת על ספרי הקדמה לקבלה, אך שאלה נוספת לי והיא האם כבודו ממליץ על ספריו של "בעל הסולם" הרב יהודה לייב הלוי אשלג. חשוב לי מאוד לא לטעות בדרכי זו?
תשובה
בהקדמת פירוש הסולם נמצאים הסכמות וברכות של גדולי עולם וביניהם הרב קוק זצ"ל ועוד אחרים. אם כן בודאי אפשר לסמוך על פירושו וראוי להכיר את דרך הסברתו. אך יש לדעת כי ישנם עוד שיטות הסברה ואין לאמץ שיטתו עם כל יופיה והדרה כשיטה אחת ויחידה.