• זוגיות

בעלי רוצה ללכת לים מעורב

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ט"ז אב תשס"ז
שאלה
המצב שלנו מאוד רגיש. אנו נשואים כשש שנים ויש לנו בת בת 5. אני מגדירה את עצמי דתייה מאוד. בעלי בא מבית תורני מאוד והוא הולך ויורד, עכשיו הוא מגדיר את עצמו דתי מינוס לייט, רגל וחצי בחוץ. אני חוששת למהר לגירושין. הוא בנאדם טוב ואני אוהבת אותו. הוא אב נפלא, ו...הוא כהן. לא יכול להחזיר גרושתו. בין היתר, עלתה לאחרונה סוגייה של ים מעורב. הוא לא דוחק בי ללכת איתו אבל אומר שהוא לא אוהב להיות לבד, והוא הולך וילך "עם חבר’ה". למשל, קבוצת גברים ונשים מהעבודה. קורע לי את הלב לחשוב שבעלי ילך לחוף ים מעורב עם נשים שעובדות איתו, שאת חלקן הוא מחבב ויראה אותן בלבוש לא צנוע בלשון המעטה. ניסיתי לדבר איתו על זה והוא שמע אותי בוכה והוא יודע שנושא זה מאוד מכאיב לי. אבל אני לא מצליחה לשכנע אותו. האם מותר או אסור לי ללכת איתו, כדי שלפחות פיתו תהיה בסלו? אני מאוד דואגת על החינוך של ילדתנו, ועל התדרדרות שלי ממצב כזה, אבל אני משתגעת מהמחשבה שהוא יהיה במצב כזה, הוא אומר שאין זה כך, והוא מסוגל לראות את שאר הנשים ועדיין להישאר נאמן לי. לא צריכים לשכנע אותי כמה שזה חמור. רק לשכנע אותו. מה לעשות...??? אתמול, תשעה באב, בכיתי על חורבן הבית שהיה, ועל חורבן הבית שאני חוששת שיהיה, וכל כך בכיתי מהוויכוח שהיה בנושא, לא היה לי מצב רוח להוציא את צום בכלל, רק לבכות. אני רוצה לקיים את רצון השם ולא יודעת מהו. מה לעשות?
תשובה
שורש הבעיה היא הרמה הדתית של בעלך. ועל זה עליך לנסות לעבוד למצוא דרך איך לחזק אותו מבחינה דתית. לקשור אותו לחברה יותר תורנית שהוא יקבע עיתים לתורה ואולי תתיעצי עם הוריו איך לחזק אותו. אם את יכולה ללכת איתו לים בלי החברים שלו ולהשתדל להיות לבושה בצניעות עד כמה שזה אפשר זה עדיף. אך העיקר כאמור לעבוד על התחזקותו הדתית. אני מאחל לך הצלחה.