• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

יום הולדת ביום כיפור

הרב דוד חי הכהן

ח אלול תשס"ז
שאלה
כשאנשים שמעו שנולדתי ביום כיפור אמרו "אומרים שאנשים שנולדו בתאריך זה הם צדיקים". רציתי לדעת האם לאמרה זאת יש מקור?
תשובה
הרמב"ם בהלכות תשובה כותב שצדיק הוא מי שרוב מעשיו מצוות ומעשים טובים. אם כן צדיק תלוי במעשי האדם ולא בלידתו. אמנם יש ספרים שכתבו כי מי שנולד בזמן קדוש ובודאי ביום הכיפורים יש לו נטייה טבעית לקדושה והוא יכל להצליח יותר מאדם בינוני אבל כמובן שסוף הדבר תלוי במעשיו ובהשתדלותו. ואני מאחל לך שתזכי להיות צדקת ותוסיפי ברכה לעצמך ולכל ישראל.