• מצוות פריה ורביה

הריון בגיל מבוגר

הרב גדעון ויצמן

ט"ז סיון תשס"ג
שאלה
מה השקפת ההלכה לגבי הריון בגיל מבוגר? הרי מטבע הדברים יש סיכון של מומים בגלל גילה המבוגר של האם?
תשובה
שלום וברכה אין שום בעיה הלכתית להרות וללדת בגיל מבוגר, ולהיפך התורה מעודדת ילודה בכל גיל. כפי שנראה מהפסוק "בבוקר זרע את זרעך ולעדב אל תנח ידך" שהגמרא מסבירה שגם אם אדם הוליד ילדים כשהיה צעיר הוא עדיין צריך להביא ילדים גם כשהוא מבוגר. והציווי הזה חשוב עוד יותר בימינו אחרי השואה הנוראה ששליש מעמינו נרצחו וגם היום קמים עלינו אויבים שכל רצונם הוא להרוג בנו, וכוחינו באמונתנו ובילדינו "כן ירבה וכן יפרוץ". לגבי מומים בילדים לאמהות מבוגרות אכן הסיכוי עולה אבל נולדים הרבה ילדים בריאים ושלמים גם בגיל מבוגר. לכן חשוב מאד להתייעץ עם רופא ורב על איזה בדיקות כדאי לבצע כדי לגלות מומים ומה ניתן לעשות במקרה שגילו מום. ניתן לפנות למכון פוע"ה ולהתייעץ עם אחד מהרבנים 026515050 כל טוב