• שומר ושואל

הפקדת חפץ בהיכרות שטחית

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב אלול תשס"ז
שאלה
לפני תקופת מה הדרכתי קבוצה ממס’ ביתי ספר בטיול, ההיכרות שלי עם התלמידים היתה שיטחית. אחת התלמידות בקשה שאשמור לה על חפץ בזמן הטיול ואחזיר לה לאחריו. לצערי היא לא חזרה לקחת את החפץ, אני ניסיתי לברר את זהותה ולא הצלחתי למצוא אותה. מה הדין של החפץ, האם מותר\אסור לי להשתמש בו?
תשובה
תשתמש בזה, תעריך את שוויו של החפץ ותרשום לעצמך, שאם תתבע להחזיר את החפץ (בסימנים) תשלם את ערכו. היום החפצים ניתנים להשגה, וככל הנראה אין לה עניין בחפץ הזה דווקא. גם בתקופת התלמוד אם אדם מצא חפץ שלמאבד לא איכפת עצם החפץ אלא ערכו ושוויו, למוצא היה מותר להשתמש בחפץ, והעריך את השווי שאם יבוא הבעלים יתן לו.