• שבת ומועדים
  • הלכות יום הכיפורים

כדורי הרגעה בר"ה ויוכ"פ

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ט אלול תשס"ז
שאלה
בראש השנה שעבר סבלתי מהתקפי חרדה בזמן התפילות. אני חוששת שגם השנה זה יקרה ולכן ברצוני לברר האם מותר לקחת תרופת הרגעה. אציין כי ההתקפים אינם מסוכנים ואפשר לתפקד איתם, אך כמובן שזה מאוד לא נעים ומאוד קשה להתפלל כך. 1. האם מותר לקחת כדור הרגעה בר"ה, וביום כפור? 2. האם מותר לקחת עוד לפני קבלת ההתקף ע"מ למנוע את ההתפרצות?
תשובה
לפי הגדרתך את נחשבת כחולה שאין בה סכנה ומותר לך לקחת כדורים בר"ה, באשר ליוכ"פ בלעי את הכדור ללא מים.