• תורה, מחשבה ומוסר
  • הפצת יהדות

דעת הרב על פרויקט של"פ

הרה"ג דוב ליאור

י מרחשון תשס"ח
שאלה
רציתי לשאול בדבר פרויקט של"פ של בני עקיבא, מדובר בפרויקט שמפעילה תנועת בנ"ע מזה כמה שנים, מדובר בקבוצה של שמיניסטים שעברו ראיון סינון להתקבל והם מחולקים ל4/5 קבוצות שמתפצלות לעירות פיתוח בארץ. כל קבוצה יש 5-8 חברים שגרים יחד בדירה שבנ"ע שוכרת ולומדים בישיבה התיכונית או בתיכון הדתי המקומי. בזמנם החופשי יוצאים להתנדבויות שונות ברחבי העיר. בנוסף על עצם ההתחברות עם חברי כיתתם שהיא עצמה כבר יכולה להשפיע. האם הרב חושב שיש מקום לשקול ללכת לפרויקט הזה או שמא ישנם חששות שנערים שמיניסטים לא מוכנים לזה וכו’?
תשובה
קשה לקבוע בצורה חד משמעית, כיון שאינני מכיר את הרמה התורנית של השמיניסטים האלה. ברור שיש מקום לחשוש שבחור בגיל כזה עדיין לא עיצב מספיק את אישיותו, ועדיין אי אפשר לדרוש ממנו לתרום לאחרים. אינני אומר שאין לצאת מפעם לפעם (אחת לשבוע וכדו'). אבל אם גרים בעיר ולא במסגרת ישיבתית, וצריך להתמודד עם ההשפעות השליליות של העיר, קשה לומר שזה כל כך רצוי. אחר שהאדם עיצב את דמותו התורנית יוכל לתרום לאחרים.